Od priče do igrokaza

Nekoliko učenika našeg razreda na izvannastavnim aktivnostima zajednički je napisalo kratku priču. Priču smo zatim pretvorili u igrokaz, načinili štapne lutke i izveli malu lutkarsku predstavu kazališta sjena. Priču napisali i igrokaz izveli: Franka, Tea, Naomi, Leona, Filip, Lana i Vita.


Maškare 2021.
1. broj razrednog časopisa Veseli razred 

Časopis su uređivali Tea, Lana, Filip, Franka,Vita, Naomi i Leona.


U sklopu programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu Ministarstva poljoprivrede RH, a povodom Dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčelara i pčela  u prvim razredima naše škole održano je predavanje o pčelama, te su podijeljene staklenke meda domaćih pčelara svim učenicima prvih razreda. 
Proglašenje učenika mjeseca za studeni 2020.
4.12.2020.
Prvi dan i tjedan škole u 1.b

Prošao je i taj dugoočekivani prvi dan škole. U nekima strah, neizvjesnost, a i suze ubrzo je  zamijenila sigurnost i sreća. Prvi dan slikali smo se za uspomenu. Učitelj nam je poklonio košaricu s bombonima, čestitku i karticu s našim imenom. Prvi tjedan proletio nam je isto kao i prvi dan. Igra, smijeh, pjesma odzvanjali su našim razredom. Ovo je tek početak avanture koja nas čeka u našem 1. b. 
Isprika Zemlji -razredni plakat


Made with Padlet
Večer matematike 
Učenici i roditelji proveli su večer igrajući zanimljive matematičke igre. 
View post on imgur.com
Sat lektire
Obrada pripovijetke Jurnjava na motoru Slavka Kolara
Sat lektire
Obrada Sijača sreće, Božidara Prosenjaka

U petak,12.10.2018. u našem razredu gostovao je glazbenik, klavijaturist rock skupine Prljavo kazalište, Jurica Leikauff. U kratkom druženju s učenicima naš glazbeni gost govorio je  je učenicima o životu glazbenika, vrstama glazbe, instrumentima, potičući pri tome učenike ne samo da se bave  glazbom, nego i drugim stvarima koje im pričinjaju zadovoljstvo. Isto tako podijelio je s učenicima i nekoliko zanimljivosti sa svojih putovanja širom svijeta kao glazbenik. Svima je podijelio autograme, a na kraju smo se svi zajedno poslikali. 
Na razrednom blogu Filipovci objavljen je razgovor s glazbenikom Juricom Leikauffom. Razgovor je vodio Arsen Kitanović. Razgovor možete pročitati na blogu.
U utorak,9.10. učenici su gostovali u našoj školskoj knjižnici gdje im je naša knjižničarka Ivana održala sat hrvatskog jezika, a tema je bila snalaženje učenika u enciklopedijama. Učenici su se upoznali s pojmovima dječja enciklopedija,sadržaj/kazalo,abecedni red. Nakon uvodnog predavanja učenici su tražili podatke o različitim pojmovima u dječjim enciklopedijama.

Zbog učiteljeve pogreške prilikom snimanja, skupina Putujemo brodom nije bila u cijelosti snimana te je zbog toga  ponovno je predstavila rezultate svog rada na razrednom projektu Promet. Isprika svim članovima skupine zbog nenamjerne greške. 
Video zapis predstavljanja razrednog projekta Promet

U srijedu 13.9.2017. godine posjetili smo vinograd Veleučilišta u Podgorju. Učenici su sudjelovali u berbi grožđa i obišli podrum Veleučilišta.
U ponedjeljak, 8.5.2017. u našem razredu je održana radionica pod nazivom Mala škola Europske unije. Radionicu je povodom obilježavanja Europskog tjedna održao Dalibor Vranić, predstavnik Savjeta mladih grada Požege. Učenici su od kolaž papira izrađivali zastave različitih zemalja Europske unije. 
Zmaj od papira

Jedan papir, jedan štapić za ražnjiće, malo ljepljive trake, nekoliko trakica krep papira i malo truda dovoljni su da nastanu zmajevi koli mogu i letjeti, pod uvjetom da ima vjetra ili ako se brzo trči...
Maškare 2017. 
Izašao je prvi broj razrednog časopisa Filipovci. Stranice časopisa su fotografirane i prebačene u Flipsnack format.Zbog tehničkih ograničenja časopis je razdvojen u dva dijela koja ovdje možete pogledati. Časopis su uređivali učenici koji idu na izvannastavne aktivnosti. 

U srijedu,  8.2.2017.   održano  predavanje za roditelje učenika prvih razreda naše škole. Tema predavanja je bila Zaštita djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja. Predavanje su održale djelatnice Obiteljskog centra Sanja Samardžija, psiholog i Sonja Paprić, odgajatelj, univ.spec.iur.

U ponedjeljak, 19.12. 2016. održana je božićna radionica na kojoj su sudjelovali učenici 1. a razreda i njihovi roditelji. 
Video zapis događanja na radionici
Lutkarski igrokazi nastali na radionici
9.12.2016. proglašenje učenika mjeseca i dodjela diploma učenicima koji su dosljedno poštivali razredna pravila tijekom mjeseca studenog 2016. godine

Učenici 1. a razreda su na školskoj prirodi povodom Svetog Nikole odigrali igrokaz Franov san. Ovdje možete pogledati video zapis igrokaza.


U četvrtak,1.12. 2016. održana je i u našoj školi Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.
10.11.2016. Posjet školskoj knjižnici. 

Uredništvo razrednog časopisa Filipovci marljivo uređuje svoj prvi broj. 
24.10.2016. 
Posjet judo klubu Judokan.
Dana 10.10.2016. obilježili smo Dan kruha. Kroz različite aktivnosti tijekom dana provlačili smo temu kruha. Odmah na početku smo  pripremili  sastojke i stavili peći kruh, a nakon toga smo  pogledali kratki film o tome kako se brašno melje u mlinu. Na satu hrvatskog jezika smo  čitali pjesmice o kruhu , na satu prirode i društva smo  učili o tome kako nastaje kruh ,a  na satu glazbene kulture naučili smo pjevati pjesmu o malom mlinaru Miši. Od žitarica koje su učenici donijeli napravili smo malu izložbu. Na kraju smo učili o pristojnom ponašanju za stolom te naučeno primijenili mažući na svježi, tek ispečeni kruh ukusni med. Baš je bilo fino. Dva kruha nestala su  u trenu. 
5.10. 2016. 
Obilježavamo dječji tjedan
Moja igračka tebi- tvoja meni
5.10.2016. 
Sat glazbene kulture
Izražavamo se pokretima tijela, glasno -tiho.
Glazbena podloga W.A.Mozart: Otmica iz Saraja
 photo P1110572_zps0b9wwjjy.jpg
 photo P1110573_zpscpoacrh7.jpg
Aktivnosti na trgu povodom Dana policije. 

Učenici prvog a razreda glasovanjem su između nekoliko prijedloga odlučili da se razred zove Filipovci. razredna maskota je plišani pas Filip. 

Dio svoje zarade od prodaje ukrasnih vrećica 4. b razred donirao udruzi Sirius. Organizirali smo malo druženje na kojem je nam je predsjednica udruge gospođa Gordana Malbašić uručila zahvalnicu.


 

U srijedu, 11.svibnja 2016. bili smo na izletu u zagrebu. Pogledajte galeriju fotografija.  

 

Kako nam je bilo na festivalu dječjeg poduzetništva 

Moj 4.b razred i ja smo sudjelovali u projektu Veliki koraci malih poduzetnika.Bili smo na Veleučilistu i vježbali za  Festival dječjeg poduzetništva.U subotu,  30.4 u pješačkoj zoni smo  prodavali svoje proizvode. Mi smo prodavali svoje ukrasne vrećice. 2.a i 2.c razredi sa naše škole su prodavali limunadu i teglice-lampione.Mi smo prodali sve vrećice i zaradili 820 kuna.Bilo nam je jako zabavno. Neki učenici su pokazivali kako smo proizvodili vrećice. Neki učenici iz mojeg razreda su kupili proizvode drugih razreda. Jako smo se zabavili prodavajući vrećice.Meni je bilo super na festivalu dječjeg poduzetništva.

                       

Helena  Jelčić

 

Subota, 30.4.2016. bio je poseban dan za naš razred.  Sudjelovali smo na Festivalu dječjeg poduzetništva. To je dio projekta Veliki koraci malih poduzetnika. Tog smo dana prodavali svoje proizvode. Mi smo napravili poklon vrećice. U projektu su sudjelovale i druge škole i vrtići iz Požege.  Iz naše škole bili su tu još 2.a razred koji je pravio limunadu i 2.c razred koji su pravili teglice -lampione .Na našem štandu  vrećice  su prodavali malo djevojčice,  a malo dječaci . Vrećice smo prodavali po 10 kuna. Prodali smo sve vrećice,  to jest točno 82 vrećice  i zaradili  820 kuna.Bilo mi je super.  Lijepo sam se provela. Ponovila bih to još puno puta.


Marija Horvat


 

Reklama za  poklon vrećice 4.b razreda koje će se moći kupiti na Festivalu dječjeg poduzetništva u pješačkoj zoni grada Požege 30. travnja 2016.

  

 

Učenici su posjetili izložbu Osijek i šira okolica osmanskom periodu koja je otvorena u Gradskom muzeju. U sklopu posjeta sudjelovali su na likovnoj radionici izrade tulipana kao cvijeta  kojega su izuzetno cijenili turski sultani. 

 

Kratki video zapis aktivnosti 4.b razreda na Poduzetničkim poligonima.  

 

U četvrtak, 25.2.2016. učenici su sudjelovali na Poduzetničkim poligonima, jednoj od aktivnosti projekta Veliki koraci malih poduzetnika. Bilo je radno, kreativno, veselo. Pogledajte galeriju fotografija.  

 

U petak, 4.12.2015. održana je priredba nižih razreda AB smjene povodom Blagdana sv. Nikole.  

 

U našoj školi je 3.12.2015. održana već tradicionalna Večer matematike. Večer matematike organizira Hrvatsko  matematičko društvo s ciljem popularizacije matematike.  

 

U sklopu projekta Veliki koraci malih poduzetnika jedna od aktivnosti je bila i Poduzetnička priča. Tim povodom sa svojom poduzetničkom pričom u našem razredu je gostovao mladi poduzetnik Marko Pavlović iz Zagreba. Tom prilikom predstavio je svoje didaktičke igračke.  

 

Na satu lektire obrađivali smo priču Regoč, Ivane Brlić Mažuranić. Jedna skupina imala je zadatak osmisliti radio emisiju. Ovo  je gotov uradak. 

 

Četvrtak, 29.10.2015. posjet judo klubu Judokan iz Požege. 

 

U četvrtak, 20.10. smo obilježili Dan jabuka.  

 

U našoj školi gostovala je književnica Željka Horvat Vukelja. Učenici nižih razreda sa zanimanjem su slušali njezine priče. Nakon susreta s književnicom učenice našeg razreda, Hana  Krpan i Nika Tilinger obavile su razgovor s Željkom Horvat Vukelja. Pogledajte razgovor u cijelosti.  

 

Razredna ekipa čestita rođendan eTwinningu. Pogledajte kako.  

 

U povodu desete obljetnice eTwinninga, razredna ekipa prijavila se na  nagradni natječaj "Slavimo s eTwinningom". Razrednu grupu Ježići čine: Helena Jelčić, Rebeka Salak,Magdalena Ćorić, Lora Matoš,Marija Horvat, Hana Krpan, Lina Kordaso, Nika Tilinger, Tina Kozarić ,Nika Franković i učitelj Mario Gavran.Pogledajte kako su se predstavili. 

 

U utorak,5.5.2015. učenici su predstavili rezultate svojih skupnih aktivnosti na projektu Moj zavičaj u prošlosti.  

 

 18.2.2015.  

 Posjet Gradskom muzeju , Likovna radionica  

 

 17.2.2015. 

Gradske dječje maškare 

  

Učenici su snimali video čestitku povodom predstojećih blagdana Božića i Nove godine. Na satu hrvatskog jezika razgovarali smo o željama koje se upućuju kada nekome čestitamo. Nakon toga učenici su svoje želje napisali i izgovarali u kameru. Pogledajte i poslušajte. 

 

Povodom Blagdana svetog Nikole u našoj školi je 5.12.2014.održana priredba. Učenici nižih razreda AB i CD smjene  su izveli niz recitacija, pjesama i igrokaza i tako obilježili ovaj blagdan. Ovdje možete vidjeti fotografije priredbe učenika AB smjene.

 

 4.12.2014. 

Učenici trećeg b razreda su zajedno sa svojim roditeljima sudjelovali na Večeri matematike koja se po drugi puta održala u našoj školi. Obilazeći radne centre i u njima igrajući različite igre u kojima se primjenjuje matematika učenici su upoznali i zabavnu stranu matematike, a istovremeno su proveli vrijeme u ugodnom druženju sa svojim roditeljima. Fotografije sa zanimljive matematičke večeri možete pogledati na nizu slajdova dolje. 

 

 U srijedu, 9.4.2014. bili smo na izletu u Slavonskom Brodu. Ovdje možete pogledati fotografije.

 

 U petak, 6.12.2013. u našoj školi je svečano obilježen Blagdan svetog Nikole. Na dvije odvojene priredbe sudjelovali su učenici nižih razreda naše škole koji su prigodnim recitacijama, pjesmama, igrokazima i plesnim točkama obilježili taj, za djecu zanimljiv blagdan . Na kraju priredbe sveti Nikola  je podijelio male poklone za sve razredne odjele. Dio događanja s priredbe na kojoj su sudjelovali učenici AB smjene možete pogledati u kratkom video kolažu. 

 U četvrtak, 5.12.2013. naša škola je bila domaćin zanimljivim događanjima pod naslovom Večer matematike. Pod tim nazivom krije se niz interaktivnih radionica koje na zanimljiv i drugačiji način učenicima predstavljaju  matematiku. Večer matematike nastala je u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i dio je aktivnosti koje su se istoga dana održavale u nizu hrvatskih gradova. Ove školske godine na Večeri matematike sudjelovali su učenici nižih razreda naše škole zajedno sa svojim roditeljima. Dio događanja možete pogledati u kratkom video zapisu. 

  Dana 30.9. 2013. učenici 2.b i 3.c razreda naše škole sudjelovali su kao gosti u radionici-igraonici pod nazivom Poduzetnički poligoni. Aktivnost je održana u Prostorijama Veleučilišta u Požegi i dio je projekta Mini poduzetnik kojeg su osmislile Hrvojka Dubiel- Potnik i dr.znanosti Katarina Potnik-Galić. Rad je bio organiziran po grupama. Svaka grupa je predstavljala jednu etapu u funkcioniranju zamišljenog poduzeća. Učenicima je ovaj način rada bio vrlo zanimljiv te su svi vrlo aktivno sudjelovali. Ovdje možete pogledati video zapis aktivnosti. 


 Pogledajte i fotografije koje su snimljene na radionici u Veleučilištu. 

 

 

 U našoj školi je gostovala književnica Jadranka Čunčić-Bandov. Nižim razredima naše škole predstavila je svoje lutkarske igrokaze koje su djeca sa zanimanjem pratila. Nakon predstave Rebeka  Salak je razgovarala s književnicom. Cijeli razgovor možete pogledati ovdje. 


 

 U četvrtak, 16.5.2013. razred je bio na izletu. Posjetili smo etno imanje Bello u Pleternici. Pogledajte fotografije, a uskoro ćete moći vidjeti i video zapis. 


 


 U petak, 19.4.učenici su snimali svoju radio emisiju Kraj tjedna u kojoj govore o događajima u školi u proteklom tjednu. 

 

 U utorak, 5.3.2013. održan je sat lektire. Obrađivali smo slikovnicu, Figaro, mačak koji je hrkao. Učenici su radili u skupinama. Zadatak svake skupine je bio da osmisli radio emisiju u kojoj će novinar,  voditelj emisije razgovarati sa svojim gostima, likovima iz slikovnice. Poslušajte kako su skupine obavile zadatak.

 

 Radio Ježići su snimili svoje prve emisije. emisija se zove Na kraju tjedna. U njoj djeca govore što su u školi radili protekli tjedan. Ježići će radio emisije snimati i o drugim temama. Poslušajte kako zvuče Radio Ježići. 

  

  

 U Utorak, 12.2.2012. učenici nižih razreda AB smjene Osnovne škole Julija Kempfa maskirani  su prošetali gradom te na taj način obilježili posljednji dan poklada. Učenici 1.b razreda nakon šetnje su imali mali razredni maskenbal te izbor za najljepšu masku. Prvo mjesto osvojili su Nika Tilinger (maska vještice)i Ivan Bezjak (maska ninje), drugo mjesto osvojila je Lora Matoš (maska pčele). Treće mjesto podijelilo je više učenika( Tina Kozarić, Martina Brus, Marija Horvat, Hana Krpan, Magdalena Ćorić,Helena Jelčić i Tina Kitanović. 


 

 Prvo mjesto 

 Drugo mjesto 

 Treće mjesto 

U petak, 21.12. 2012. održan je integrirani nastavni dan s temom blagdana, odnosno Božića. Uz učenike sudjelovali su i njihovi roditelji. Učenici, kao i njihovi roditelji bili su vrlo vrijedni i kreativni, te su u veselom i opuštenom ozračju kroz različite kreativne uratke pokazivali doživljaj nadolazećih blagdana. Ovdje možete pogledati djelić onoga što se dešavalo u učionici 1. b razreda. 


 


 


 U četvrtak, 11.10.2012. u razredu su se provodile različite aktivnosti vezane za obilježavanje Dana kruha. Pjevanjem, glumom, modeliranjem, crtanjem, slušanjem i pričanjem priča  učenici su izrazili svoju zahvalnost za plodove zemlje. Pogledajte fotografije i video zapis o provedenim aktivnostima,. 

 

 Video zapis provedenih aktivnosti

 

 Ovdje možete pogledati jedan dio sata hrvatskog jezika. Učenici su smišljali priče prema nizu slika. Nakon toga slijedila je dramatizacija tako smišljenih priča. Učenici su radili po grupama. U ovom video zapisu možete pogledati izvedbu jedne od grupa. 

 Ovdje možete pogledati kako su učenici birali ime svog razrednog odjela.


 Video zapis  tijeka  razrednog sastanka održanog 25.9.2012. godine. Svi razredni sastanci koji se održavaju barem tri puta tjedno imaju sličnu strukturu.

Dana 18.9.2012. našu školu, odnosno naš razred posjetili su kontakt policajci PU Požeško -slavonske Željko Drašković i Krunoslav Strakoš. Učenicima su  održali predavanje o tome kako sigurno i pravilno sudjelovati u prometu. Policajci su djecu upozorili na opasnosti koje na njih  vrebaju na putu od kuće do škole, kako hodati cestom bez pločnika, kako prijeći kolnik, željezničku prugu itd. Tom prilikom policajci su učenicima podijelili prigodne darove: crvene i plave školske pernice s policijskim oznakama. Učenici su sa zanimanjem pratili izlaganje kontakt policajca Željka Draškovića, te su  vrlo aktivno sudjelovali u razgovoru.

  

Make a free website with Yola